Ummetus

 
Sanalla ummetus tarkoitetaan hidastunutta suolentoimintaa ja se on erittäin ikävä mutta myös yleinen vaiva sillä jopa yli 20% Suomalaisista työikäisistä kärsii ummetuksesta. Ummetukseen on kuitenkin nykyään olemassa erittäin tehokkaita hoitomuotoja ja ummetuksen hoito on tänä päivänä huomattavasti helpompaa kuin monet tästä harmillisesta ongelmasta kärsivät kuvittelevat.

Koska ummetus voi pitkään jatkuvana kehittyä vakavammaksi ongelmaksi (esim. suolen tukkeuma) on tärkeää että hoidat ummetusta asianmukaisin lääketieteellisesti hyväksytyin menetelmin. Älä siis enää kärsi ummetuksesta vaan helpota vatsaasi ja suolistoasi seuraavilla alla olevilla hoitomenetelmillä sillä ne toimivat todella tehokkaasti valtaosalla miehistä ja naisista.

Ummetuksen hoitoon:

 1. Movicol jonka vaikuttavana aineena toimii makrogoli on tehokkain itsehoitolääke ummetukseen ja se sopii niin akuutin (tilapäisen) kuin kroonisen (pitkäkestoisen) ummetuksen hoitoon. Movicol tekee ulostamisesta helppoa ja miellyttävää keräämällä vettä kuivuneeseen suolensisältöön. Makrogoli ei imeydy elimistöön vaan se poistuu ulosteen mukana. Edulliset hinnat ja nopean toimituksen Movicolille löydät TÄÄLTÄ.. (Maksaminen käy helposti verkkopankissa, laskulla tai luottokortilla) Movicolista on myös suklaanmakuinen versio..

 2. Vi-Siblin on kasvisrohdosvalmiste ummetuksen hoitoon ja se sopii kaikenikäisille aina 6 vuotiaista ylöspäin. Vi-Siblin valmisteen vaikuttava aine on ispaghulansiemenkuori ja se toimii pehmentämällä ulostetta jolloin ummetus menee yleensä nopeasti ohi. Vi-Sibliniä ummetuksen hoitoon löydät edullisesti TÄÄLTÄ..

 3. Duphalac (vaikuttava aine laktuloosi) jauhepussit pehmentävät ulostetta ja lisäävät sen määrää suolessa niin että ulostaminen helpottuu. Duphalacia ummetukseen saat edullisesti TÄÄLTÄ.. Duphalac sopii myös lasten ja vauvojen ummetuksen hoitoon ja jauheen voit sekoittaa mieleiseesi juomaan tai ruokaan.

Miksi ummetuksen hoito on tärkeää?

Jos jätät ummetuksen hoitamatta saattaa se johtaa pelkkää ummetusta huomattavasti vaikeampiin sairauksiin. Esimerkiksi divertikuloosi eli suolen umpipussitulehdus on mahdollinen ja lievempinä vaihtoehtoina ovat mm. peräpukamat sekä peräaukon haavaumat. Molemmat näistä ovat todella kivuliaita potilaalle. Suolen tukkeuma on yksi vaarallisimmista riskeistä johon hoitamaton ummetus voi johtaa ja kyseinen vaiva saattaa aiheuttaa jopa suolen puhkeamisen.

Tarkkaile siis ummetuksen oireita ja älä jätä ummetusta hoitamatta, etenkin kun nykyään on niin hyviä itsehoitolääkkeitä joilla saat helpotusta ummetukseen nopeasti ja turvallisesti.

Syyt ummetukseen?

Mitkä ovat sitten yleisimmät ummetuksen syyt? Esimerkiksi epäterveellinen ruokavalio ja vähäinen veden ja muiden nesteiden kuten mehujen nauttiminen saattaa edesauttaa ummetusta, mutta usein syyllisenä on myös joko sairaus tai lääke joka aiheuttaa vaikeuksia ulostamisen kanssa.

Sairaus ummetuksen syynä

Useiden kroonisten sairauksien tiedetään olevan syynä ummetukseen ja seuraavassa muutamia yleisimpiä niistä:

 • Diabetes
 • Parkinsonin tauti
 • Anoreksia
 • Kilpirauhasen vajaatoiminta
 • MS-tauti

Lääkkeiden aiheuttama ummetus

Useiden Suomessa myytävien lääkeaineiden tiedetään olevan syypäänä ummetukseen joten lue seuraava lista potentiaalisesti ummetusta aiheuttavista lääkkeistä:

 • Tulehduskipulääkkeet
 • Narkoottiset kipulääkkeet (opioidit)
 • Kolesterolilääkkeet
 • Erilaiset allergialääkkeet eli antihistamiinit
 • Närästyslääkkeet
 • Osa masennuslääkkeistä
 • Nesteenpoistolääkkeet
 • Verenpainelääkkeet

Kuten huomaat on lista melko pitkä ja kattava. Todella monet Suomalaisista miehistä ja naisista syövät yhtä tai useampaa yllä olevista lääkkeistä joka lieneekin yksi syy siihen miksi ummetus on niin yleistä meillä Suomalaisilla.

Valitse siis itsellesi sopivin ummetuksen hoito yllä olevista hyviksi havaituista ummetuslääkkeistä ja sinun ei tarvitse enää kärsiä ummetuksesta!